Veszélyesek az üzleti partnerek a kkv-k működésére?

A legtöbb vállalkozás alkalmaz alvállalkozókat vagy olyan üzleti partnereket, akikre létfontosságú feladatokat bíz rá. Ez hosszú távon nem biztos, hogy a legjobb megoldás, mert a kiszolgáltatottság nem előnyös a mai versenyszférában, ráadásul veszélyeket is tartogathat magában.

Veszélyesek az üzleti partnerek a kkv-k működésére?

Megbízható üzleti partnerekre van szükség

A gyors és folyamatos kiszolgálás érdekében megbízható üzleti partnerek támogatására van szüksége egy kkv-nek, ha hosszú távon a piacon szeretne maradni. A szerződéskötésnél már óvatosnak kell lenni, csak olyan partnerrel szabad hosszú távon együtt dolgozni, aki megfelel az adott vállalkozásnál elfogadott határidőknek, rendelkezésre állásnak, munkamorálnak és rendelkezik a kellő tapasztalattal a feladatok elvégzéséhez. Erről minden esetben referenciát kell kérni, és szakmailag ki kell elemezni azt. A döntés sok esetben hosszú távra szól, és az adott céget felkereső ügyfelek igényeit fogja kiszolgálni, amiről természetesen maguk az ügyfelek nem tudnak, tehát magát a céget fogják érni az esetlegesen felmerülő problémák.

Az sem jó ötlet, ha a legfontosabb feladatköröket külsős beszállítók vagy alvállalkozók végzik. Ilyen esetben a kkv-k nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek, ami csak a kisebbik rossz, hiszen nagyon hamar áteshet a ló másik oldalára a kedves partner, hiszen magával is viheti a meglévő ügyfeleket, vagy esetleg megpróbálhat zsarnoki pozícióba kerülni.

A 7thsense.hu weboldalon mindenki megtalálhatja a neki megfelelő üzleti partnert, hiszen az üzemeltetők maguk ellenőrzik a felkerülő cégeket, vállalkozókat. Ahhoz, hogy egy kkv ki tudja elégíteni a rohamos tempóban felmerülő igényeket, ahhoz mindenképpen olyan üzleti partnert kell választania, akiben nem csalódhat, és minden körülmények között számíthat rá.


Kulcsszavak: Szakmai blog, Üzleti partnerek
Dátum: 2019-02-04
Programozás könyv
Hirdetés