Változatos programozás feladatok egy helyen

A programozás tanulás akkor válik igazán hatékonnyá, ha a diákok változatos példákat gyakorolnak és időnként visszaellenőrzik a tudásukat. A feladatmegoldásra csak kevés programozás könyv ad lehetőséget, többségében ugyanis csak néhány típusfeladat szerepel bennük. A Programozz Te is mesterfokon két kötetes példatár abból a célból született, hogy lehetőséget adjon a tanulóknak a változatos feladatokon keresztül történő gyakorlásra.

Változatos programozás feladatok egy helyen

Elméleti és gyakorló feladatok

A munkafüzetben elméleti és gyakorló programozás feladatok is szerepelnek. Ezek között vannak olyan kérdések, amivel le tudják ellenőrizni az elméleti tudásukat. Ha mindegyikre tudják a helyes választ, akkor biztosak lehetnek benne, hogy semmi fontos tanulnivaló nem maradt ki. A feleletválasztós kérdések is a tudásszint leellenőrzésére szolgálnak, ugyanúgy, ahogy a keresztrejtvények is. Mindezek mellett pedig sok-sok gyakorló feladat is van, amik lehetőséget adnak a tanulni vágyóknak a gyakorlásra. A példák változatosak, kreatívak és a szerző tanítási módszerével összhangban egymásra épülnek. Ennek köszönhetően úgy segítik a tanulást, hogy közben a korábbi tudnivalókat is elmélyítik a diákokban.

Feladatok fejezetenként

Az I. kötetben található programozás feladatok lehetőséget adnak az elemi példák, egy- illetve kétdimenziós függvényekkel, mutatókkal, struktúrákkal, fájlkezeléssel, láncolt listákkal és bináris fákkal kapcsolatos tudnivalók begyakorlására. A II. kötet pedig az öröklődés, nyelvi alapelemek, idő- és dátumkezelés, kivételkezelés, fejlett adatszerkezetek, valamint az input/output műveletek témaköreit dolgozza fel feladatok formájában. A munkafüzetekben az összes fontos téma megtalálható, ami az objektumorientált (Java, C++) és a strukturált programnyelvek (C, Python) elsajátításához kell.


Kulcsszavak: Programozás, Programozás feladatok
Dátum: 2020-10-26
Programozás könyv
Hirdetés