Valóban havonta kell fizetni a keresőoptimalizálásért?

Mindenkinek fontos, hogy az emberek megtalálják a vállalkozását, hiszen ha nincsenek ügyfelek, a vállalkozás sem lesz hosszú életű. Nagyon sok cég úgy ajánlja a keresőoptimalizálási szolgáltatását, hogy havonta kell fizetni érte, és nem is keveset. Megkérdeztük Győr egyik legnagyobb cégét, aki szintén SEO-val foglalkozik, hogy mi a legjobb megoldás ezen a területen.

Valóban havonta kell fizetni a keresőoptimalizálásért?

A havi módszer előnyei

Aki csak a havi módszert erőlteti, az valamit nem jól csinál, valószínűleg becsapja az ügyfeleit. Óvatosnak kell lenni ezzel kapcsolatban, hiszen aki nem ért hozzá, hamar átverhetik. A keresőoptimalizálás Győr területén komoly és nehéz feladat, és nem szabad bárkire rábízni. Természetesen ezt ügyesen is meg lehet oldani. Például:

  • Havonta raknak fel egy cikket a weboldalra
  • Építenek 1-2 PR cikkes linket
  • Optimalizálják a weboldal tartalmát

A havi elszámolásban az ügyfélnek résen kell lennie, és kérnie kell minden hónapban az elvégzett munkákról egy összesítést, mielőtt kifizetne bármi is. Sőt az olyan mondatokat, hogy majd csak évek múlva lesz jó helyen a weboldal, pedig csak fenntartással kell kezelni. Vannak olyan kulcsszavak, amire ez igaz, de vannak, amikre nem.

PR cikkes linképítés

A kisshonlapkeszites.hu szakemberei nem dolgoznak havi bontásban. A weboldalt addig optimalizálják, ameddig kell, és ha az elérte a megfelelő szintet, az ügyfélnek nem kell tovább fizetni. Sőt a linképítéses csomagjaikat is úgy dolgozták ki, hogy a kisebb költségvetéssel rendelkező cégek és vállalkozások is meg tudják engedni maguknak. Meglátásuk szerint érdemes elsőnek lokálisan optimalizálni a weboldalt, arra a megyére vagy településre, ahol a szolgáltatást igénybe lehet venni. Ez sokkal kevesebb költséggel megoldható, és nem is kell éveket várni, amíg beérik a folyamat. Ha lokálisan már jól szerepel az oldal, akkor lehet országos szintre lépni, ha a megrendelő éppen úgy kívánja.

Bármelyik módszert is választjuk, csak addig érdemes fizetni, amíg tart az optimalizálás. Természetesen lehetnek olyan esetek, amikor valóban csak évek kemény munkájával lehet elérni a sikereket, de erről mindig érdemes több szakember véleményét is kikérni. A keresőoptimalizálás olyan terület, ahol nagyon megoszlanak a vélemények, és ahány ember, annyiféle módszer és megoldás létezik.


Kulcsszavak: Webáruház optimalizálás, Keresőoptimalizálás Győr
Dátum: 2019-02-20
Programozás könyv
Hirdetés