Sikerdíjas keresőoptimalizálás! Megéri ezt választani?

Azt már mindannyian tudjuk, hogy ma már nem elég, ha van egy szép weboldalunk, hanem el kell érni, hogy a látogatók rátaláljanak.

Sikerdíjas keresőoptimalizálás! Megéri ezt választani?

Ezt kétféleképpen tehetjük meg: hirdetéssel és keresőoptimalizálással.

Hirdetés esetén a látogatók, csak addig érkeznek, ameddig fizetünk érte. Ha viszont egy jó seo szakértő segít nekünk, akkor folyamatosan lesznek látogatóink és remélhetőleg ügyfeleink. Ráadásul ingyen. Pénzt ebben az esetben csak a keresőoptimalizálást végző szakembernek kell fizetni.

De vajon milyen konstrukcióban érdemes leszerződni keresőoptimalizálásra?

A leggyakoribb a havidíjas megegyezés. Ekkor minden hónapban egy fix összeget kell fizetnünk és aztán havi szinten kapjuk a jelentéseket a weboldal seo hatásairól. Ha nem vagyunk elégedettek, akkor pár hónap után fel is tudjuk mondani.

A másik lehetőség a sikerdíjas keresőoptimalizálás.

Ez annyit jelent, hogyha a megbeszélt kulcsszavakra elérünk jobb helyezést, akkor kell fizetnünk. Ez elég jól hangzik nem? Pedig az esetek többségében ez átverés.

Nézzük meg, hogy miért:

  • nem megfelelő kulcsszavakat: Megadjuk, hogy milyen kulcsszavakra szeretne elől lenni. De mi rá a garancia, hogy arra sokan keresnek? Tehát megéri-e a befektetést. Semmi. Ilyenkor a seo-s cégnek tájékoztatni kellene, hogy ezekre nem érdemes költeni. Több olyan cégről is tudok, akik ezt nem teszik meg. A lényeg, hogy az ügyfél fizessen és nekik minél könnyebb legyen a dolguk.
  • a gyorsaság a fontos nem a minőség: Sikerdíjas keresőoptimalizálásnál a seo-s cég érdeke az, hogy minél előbb legyenek meg a helyezések és minél előbb kapjanak pénzt a munkájukért. Egy komoly cég nem sieti el a seo-t és próbál minőségi munkát végezni. Többen viszont csak a gyorsaságra mennek. Tartalmat nem is nézik át, csak rossz és nem releváns oldalakról adnak linkeket az oldalunkra és a munka le van tudva.
  • kötelezettség: A sikerdíjas seo-nál több éves szerződéskötés is előfordul és ráadásul olyan feltételek vannak benne, amik nagyon kedvezőek a SEO-s cégnek. Nagyon vigyázzunk, hogy mit írunk alá.
  • mindenre van magyarázat: Ha megvan hamar gyorsan az eredmény utána ezek a seo szakértők hátradőlnek és várják, hogy jöjjön a pénz. De mi van ha elkezdődik a helyezések romlása? Márpedig ha a fentiek alapján dolgoznak, akkor ez lesz. Nem fogunk kapni semmilyen érdemi választ. A legvalószínűbb az, hogy volt a Google-nek volt egy algoritmus váltása vagy a Google kiszámíthatatlan. Mindenki hibás, csak ők nem.

Összességében, aki folyamatosan szeretne jó helyezést elérni és megtartani az havidíjas keresőoptimalizálásért fizessen és minden hónapban üljön le és beszélje át, hogy mik a tapasztalatok. Jó helyezést csak közös munkával lehet elérni. Ha erre nincs mód, akkor mondjuk fel velük a szerződést, mert biztosan át leszünk verve.


Kulcsszavak: Webáruház optimalizálás, Sikerdíjas keresőoptimalizálás
Dátum: 2021-04-28
Programozás könyv
Hirdetés