Milyen sorozat a Bleach?

A Bleach egy anime sorozat, ami meghódította a világot. Japánban az anime szót használják a rajzfilmekre általánosan. Több korosztálynak és több műfajban is készülnek, gyakori a romantikus, akciódús, drámai fordulatokkal teli és pornográf változat. Az animéket csoportosíthatjuk még az egész estés, tévésorozatos, videóanimáció és netanimáció kategóriákba.

Milyen sorozat a Bleach?

Mit kell tudni a Bleach-ről?

A Bleach anime sorozat egy hétköznapi narancssárga hajú fiúval kezdődik, akit apja egyedül nevel két testvérével együtt. A fiúnak van egy olyan képessége, hogy látja a szellemeket, de különösen nem foglalkozik a dologgal. Egy nap a szobájában összetalálkozik egy halálistennel, aki átruházza rá a teljes hatalmát. A fiú képes lesz legyőzni a gonosz szellemeket, és fel kell vennie a halálisten címmel járó feladatokat is. Rukia próbál segíteni neki, és képzi a fiút, de egy nap eljönnek érte, hiszen olyat tett, amit szigorúan tilos, és halálra fogják érte ítélni. Természetesen ezt Ichigo nem engedi, és barátaival mindent megtesz azért, hogy ezt megakadályozza. Röviden ez a cselekmény, de ennél jóval több minden az, amiről a Bleach szól.

A kidolgozása a sorozatnak nagyon jó, férfi és női szemet gyönyörködtető figurákkal (izmos férfiak, bögyös lányok) van tele. Rengeteg benne a vér, hiszen a főhősök hatalmas kardokkal rohangálnak, amit nem félnek használni. A sorozat főként a barátságról és az egymás segítéséről szól. Komoly mondanivalója van a sorozatnak, érzékeny témákat feszeget. A barátság nevében olyan képességekre tárul fény, amit senki nem gondolt volna magáról. Ha egy barát bajba keveredik, akkor tűzön-vízen át megy a küzdelem a megmentéséért. Természetesen itt is megtalálható a főgonosz, amit a végén majd legyőznek. Kicsit hitetlen a történet ebből a szemszögből, hiszen csak 4 középiskolásról van szó, akik végigharcolják magukat a világon, hogy megmentsék a barátjukat. Lehet, pont ez adott ekkora hírnevet ennek a sorozatnak, hiszen a barátság ereje a legreménytelenebb helyzeteken is átsegíti őket.


Kulcsszavak: Szakmai blog, Bleach anime sorozat
Dátum: 2019-05-04
Programozás könyv
Hirdetés