Miért fontos az optimalizált szövegírás?

A jól megírt szövegek nemcsak a keresőoptimalizálás szempontjából fontosak, hanem a felhasználók számára is. A megfelelő tájékoztatás és a precíz fogalmazás megbízhatóságot sugall, és növeli a felhasználói elégedettséget is. Sokan nincsenek tisztában az optimalizált szövegírás rejtelmeivel, és inkább szövegírókat kérnek fel a feladatra.

Miért fontos az optimalizált szövegírás?

Mire kell figyelni a szövegírás során?

Azoknak, akik nem szeretnének másnak fizetni, összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot az optimalizált szövegírás témakörében, amelyek betartásával biztosan el tudják készíteni a saját web- és marketing szövegeiket.

  • Az írás előtt meg kell tervezni a szöveget, utána kell járni az adott témának.
  • Mindig követni kell az aktuális trendeket. Nézni kell mások munkáit, és tanulni belőle.
  • Érdemes esettanulmányokat készíteni, és elemezni őket.
  • Javasolt más szakmabeli kollégákkal is együtt dolgozni pl.: grafikusok, marketingesek.
  • Tisztában kell lenni az egyes műfajokkal, melyikre mi a jellemző. Másképp kell megírni egy blogbejegyzést, egy marketing vagy SEO szöveget, de megint más a trükkje egy Facebook poszt elkészítésének is.
  • Minden íráshoz keresni kell valamilyen érdekes képet vagy videót.
  • Megfelelően kell használni a főcímeket és az alcímeket. Fontos a hierarchia és a jó felépítés.

Az optimalizált szövegírás nemcsak a linképítéskor használható a PR cikkek megírásához, hanem jól jöhet a weboldal marketing szövegeihez vagy a Google Adwords hirdetések elkészítéséhez. Aki a közösségi médiában aktív, annak szintén olyan bejegyzéseket kell készítenie, amelyet sokan megosztanak. A vírusszerűen terjedő posztok nagyon jó reklámok, amelyekhez elegendő egy jól kiválasztott kép és egy megfelelően optimalizált szöveg.


Kulcsszavak: Webáruház optimalizálás, Optimalizált szövegírás
Dátum: 2019-03-06
Programozás könyv
Hirdetés