Miből készüljön egy kisbaba ruhája?

A ruha minősége, használhatósága és kényelme szempontjából is nagyon fontos a megfelelő alapanyag kiválasztása. Lehetőleg válasszunk természetes anyagokból előállított textileket. Pamut? Gyapjú? Batiszt? Mindegyik más-más célú ruhácska alapanyaga lehet.

Miből készüljön egy kisbaba ruhája?

Pamutból varrni praktikus

A pamut a legrégebbről ismert alapanyagok közé tartozik, napjainkban is igen népszerű és széles körben használt textilféleség. Nehezen szárad, elég könnyen összemegy, hordás közben kissé megnyúlhat, de előnye, hogy elektrosztatikus feltöltődésétől nem kell tartani. Könnyen szellőzik, puha, nem bántja a baba bőrét, szóval babaruhákhoz kifejezetten ajánlott valamilyen pamutanyag választása! Sokféle házi varrású gyerekruha készül belőle, az ilyen kézműves termékek eladása könnyen megy, nagy a kereslet irántuk.

Télre és nyárra más anyagból

A gyapjú népszerűsége főleg puhaságának, melegségének és kellemes tapintásának köszönhető. Téli ruházat, pulóver, kardigán, kiskabát, sapka, sál készülhet belőle, szabadtéri téli sétákhoz. Általában a juhok bundájából előállított fonalakat és textileket hívják gyapjúnak, de készülhet kecskék szőrzetéből is, ilyen az angóragyapjú, a kasmírgyapjú. Kötni-horgolni tudók valódi remekműveket alkothatnak gyapjúfonalakból.

A lenvászonnak nagyon sokféle formája van, jó szakítószilárdságú anyag. A könnyű, vékony batiszt például kitűnő alapanyag egy nyári ingecskéhez, egy játszónadrághoz azonban már érdemesebb kicsit erősebb ruhaszövetet választani. A lenvászon alapanyaga a vadlen rostja, amelyet már ősidők óta használnak textilek készítéséhez. Mosás után gyorsan szárad, jó nedvszívó képessége van, és nagy melegben hozzájárul a test kellemes hőszabályozásához.


Kulcsszavak: Szakmunka, Kézműves termékek eladása
Dátum: 2020-04-02
Programozás könyv
Hirdetés