Mi számít jó munkának?

Biztos sokunknak feltették már a kérdést, hogy „Miért nem keresel magadnak egy rendes munkát?”. Mi számít rendes munkának? Attól, hogy valaki nem ismeri el azt, amit csinálsz, még nem jelenti azt, hogy nem jó. Nem szabad hagyni magunkat, ki kell állni azért, amit szeretünk, és amiben hiszünk.

Mi számít jó munkának?

Bármilyen munka jó, csak örömmel végezd!

Nem szabad hagyni, hogy a családtagok, rokonok, barátok letörjék a kedved, ha egy olyan szakmát választasz, amit ők nem értenek. Azért, mert valami ismeretlen, sokan félnek tőle, és inkább megpróbálnak lebeszélni, hogy te se lógj ki a sorból. Azért érdemes adni egy esélyt a véleményüknek, de ha nem értesz velük egyet, akkor ne foglalkozz velük. A sikeres karrier receptje nincs kőbe vésve, hiszen lehetsz vállalkozó, alkalmazott vagy művész, minden azon múlik, hogy mennyire szereted azt, amit csinálsz.

Sokan ha vállalkozóval találkoznak, nem értik, sőt kérdezgetik, hogy miért éri meg, miért nem megy el alkalmazottnak, stb. Ez azért van, mert félnek. Ők nem mernék bevállalni, amit egy vállalkozó. Egy vállalkozó nem kap fix bért, neki meg kell küzdenie az ügyfelekkel, a kiadásokkal és ügyelnie kell arra, hogy magára és a vállalkozása fejlesztésére is jusson elég pénze. Ez nem könnyű, de nem kell félni tőle. Vannak, akik alkalmazottnak születnek, ők soha nem is lennének képesek erre. Ők arra jók, hogy reggel 8-kor beüljenek egy irodába vagy beálljanak a szalag mellé, és valaki megmondja nekik, hogy mit kell tenniük egész nap. Az ilyen emberek egész nap robotolnak, és ez jólesik nekik. Délután 4-kor hazamennek és beülnek a TV elé, majd másnap kezdődik minden elölről. Nem mindenkinek kell ezt a sorsot választania, sőt igenis nagy szükség van olyan emberekre, akik vállalják a kockázatot, hiszen ha beválik a tervük, munkahelyet teremtenek, így bővül a gazdaság és hasznos részét képezik a társadalomnak.

Ne féljünk megvalósítani az álmunkat, mert egy nap azon kapjuk magunkat, hogy túl késő, miközben évekig ott mocorgott a sikeres karrier ötlete az agyunkban, és nem mertük megvalósítani.


Kulcsszavak: Szakmai blog, Sikeres karrier
Dátum: 2019-05-09
Programozás könyv
Hirdetés