Mennyibe kerül az egyedi webáruház?

Nagyon sok tévhit van azzal kapcsolatban, hogy mennyibe is kerülnek az egyedi weblapok vagy webáruházak. Cikkünkben most utánajártunk a dolgoknak, és megkérdeztük az ország egyik legnépszerűbb webáruház készítőit az árakról.

Mennyibe kerül az egyedi webáruház?

Tévhitek keringenek az egyedi rendszerekről

Sokan azt hiszik, hogy az egyedi webáruházak nagyon drágák, mert teljesen az ügyfél igényei szerint készülnek el. Le kell rombolni ezt a tévhitet, mert nem így van. A drágaság is csak viszonyítás kérdése. A webáruház készítés amúgy sem egy olcsó folyamat, amiben maga a webáruház költsége elenyésző.

Vegyünk példának egy Wordpress webáruházat.

  • Meg kell venni a sablont, vagy egy grafikussal el kell készíttetni. Igaz, vannak ingyenes változatok, de azok olyanok is. Aki webáruházat szeretne, az ne bajlódjon az ingyenes sablonokkal. Ezt a költséget vegyük 50.000 Ft-nak, és akkor még egy olcsó grafikussal számoltunk.
  • Fel kell kérni egy programozót, vagy legalábbis olyan szakembert, aki össze tud rakni egy Wordpress webáruházat úgy, hogy az megbízhatóan működjön. A szakemberek óradíja 5.000 Ft-tól indul, és tegyük fel, hogy nagyon profi, és 16 munkaóra alatt el is készíti, ami legyen 80.000 Ft.
  • Ha a tulajdonosnak egyéb szükségletei is vannak, akkor már keményen programozni is kell, például a saját számlázó rendszerrel való összeköttetés, meglévő adatbázissal való együttműködés, stb. Ezekre nemigen van előre legyártott sablon, erre is érdemes 16 munkaórát számolni, de ez csak nagyon kedvező feltételezés. Ennek a költsége is 80.000 Ft.
  • Ha vannak olyan funkciók a sablonban, vagy a kiválasztott widgetekben, amiért fizetni kell, akkor azok újabb költséget jelentenek, ami az egyszerűség kedvéért legyen csak 20.000 Ft.

Ha a fenti tételeket összeszámoljuk, akkor 210.000 Ft a végösszege egy átlagos Wordpress webáruháznak. Természetesen ennél jóval több lehet, hiszen a fenti számok eleve lefelé vannak kerekítve.

Az egyedihonlapkeszites.hu jelenlegi kínálatában 250.000 Ft az induló webáruház. A differencia 40.000 Ft, de ha azt vesszük, ez nem is olyan sok. Mit kapunk még pluszban ezért a pénzért?

  • Teljesen egyedi és reszponzív webáruházat, nem pedig egy mások által is letölthető sablont.
  • Minimum 2 év garanciát a weboldalra, ami azt jelenti, hogy 2 évig bármi gond lenne, a fejlesztők 3 munkanapon belül elsimítják.
  • Személyre szabott funkciókat, csak azért kell fizetni, amit valóban használni is fog a tulajdonos.
  • Biztonságos SSL kapcsolat kiépítését a webáruház és az ügyfelek között.
  • GDPR kompatibilis megoldásokat, jogi szakemberek támogatását.

Nem szeretnénk részrehajlóak lenni, azt hogy melyik éri meg jobban, mindenki döntse el saját maga. Mi csak feltártuk a számokat és kicsit utánajártunk a dolgoknak.

Az biztos, hogy bármelyik webáruház készítési megoldást is választjuk, még legalább kétszer annyi költséget rá kell szánni a megfelelő marketing kiépítésére, hiszen enélkül semmi értelme az egész munkának és fáradozásnak.


Kulcsszavak: Webáruház optimalizálás, Webáruház készítés
Dátum: 2019-02-11
Programozás könyv
Hirdetés