Hűtőkamra felhasználási területei

Számos olyan alapanyag és élelmiszeripari termék van, amik tárolása megfelelő hőmérsékleten történő hűtést igényel. Háztartásokban, irodákban a hűtött tárolást általában hűtőszekrények használatával oldják meg, de a nagyobb gyárakban, termelőüzemekben, ipari épületekben az egyedileg felépített hűtőipari létesítmények alkalmazására van szükség.

Hűtőkamra felhasználási területei

Mi a hűtőkamra?

A hűtőkamra egy speciális kialakítással rendelkező gépészeti megoldás, ami nagy mennyiségű áruk hűtésére szolgál. Kialakítása az egyedi igényeknek megfelelően, szendvicspanelek felhasználásával történik. A rendszer típusától függően 80-160 mm vastagságban kerülnek kialakításra a kamratestek, amik hőhídmentes illesztésekkel rendelkeznek. Az építőelemek általában acél, alumínium, inox kivitelben készülnek. A kamra külső és belső felületének létrehozása minden esetben az előírásoknak megfelelően történik. Igény esetén lehetőség van a kombinált hűtőrendszerek létrehozására is. A hűtőkamrák sokféle termék hűtésére alkalmasak, többek között zöldségek, gyümölcsök, húsok, italok és egyéb élelmiszeripari termékek hidegen tartására is kiválóan alkalmazhatók.

A hűtőkamra felhasználása

Sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően a hűtőkamrákat az élelmiszeriparban, éttermekben, közétkeztető egységekben, kereskedelmi épületekben és gyárakban is előszeretettel alkalmazzák. A hűtőszekrények sok esetben kevés kapacitással rendelkeznek, ebből kifolyólag van szükség a nagyobb mennyiségű áru elhelyezését biztosító hűtőkamrák használatára. A kereskedelmi és a vendéglátóipari épületekben az esetek többségében úgy nevezett háttértároló egységként funkcionálnak. Nem csak fix helyszíneken, hanem akár teherautókban is lehetőség van a kialakításukra.

További információ: frigoprofil.hu


Kulcsszavak: Szakmunka, Hűtőkamra
Dátum: 2021-03-15
Programozás könyv
Hirdetés